Aika menee siivillä.. varsinaisen vakavasti ei ole treenattu liki puoleen vuoteen kiitos työkiireiden ja melkoisen runsaiden sattumusten suman kanssa..

 

Tantta mursi jalkansa syksyllä ja oli loppuvuoden rajoitetulla liikunnalla. Nyt useiden kontrolliröntgenkuvien jälkeen ollaan siinä pisteessä että murtuma on melko hyvin parantunut. Ainoa "pieni" ongelma on se että murtuma oli olkanivelen alueella ja nyt nivelessä on löysyyttä josta seuraa ajan kanssa nivelrikko.. Periaatteessa murtuman puolesta agilityä voisi varovasti jatkaa, mutta Tantalla on välillä ongelmia näön kanssa, joten Tantan liidot on nyt liidetty.

Nyt keväällä on tarkoitus alkaa treenata Limpun kanssa taas vakavvammin ja tavoitteellisesti agilityä. Jos oma ja koiran kunto sallivat ja aiemmat pentuajoilta lähtien tehdyt agilityyn valmentavat harjoitteet saadaan vielä hyvin muisteltua ja hyödynnettyä, voi uskalias optimistinen haave olla tehdä Limpun kanssa virallinen agistartti vielä tämän vuoden aikana.
Limppu kuitenkin oli lähes estevalmis Iisalmessa.

Flicka on kasvanut kohisten. Flick harrastaa omatoimiagilityä, hyppii mm. sohvan selkänojalta ja muutenkin menee lentämällä ees-taas. Ja leikkii kumipalloa. Flickan kanssa on tehty vähän tokon alkeita, mutta pääpaino on ollut saada arkielämän hallinta kasaan. Mikä ei ole suinkaan aina helppoa vilkkaan temperamenttisen sählän kanssa..
 

Flicka on muutaman kerran meinannut ottaa matsia rouvakoiran kanssa.. Liian iso ego.. Limppu ja Flicka ovat erottamaton taistelupari, ihan parhaat kaverit. Limppu on helppo houkutella mukaan hölmöyksiin..

 

Meidän lähiviikkojen treenailut ovat olleet lähinnä sisätiloissa erinäistä temppuilua. Aina kun  olisi vapaata ja aikaa tehdä koirien kanssa, on -25-30 pakkasta.. ja sitten kun ei ole sitten mitenkään päin ylimääräistä aikaa ja jaksamista, on lauhat kelit.. mutta jos tämä nyt tästä helpottuu kevään korvilla.

 

Näyttelyitä me ollaan kyllä kokoajan jonni verran kierretty. Jotkuhan niitäkin koiran harrastukseksi kutsuu. Meillä ne on kyllä ihmisten harrastus jossa pakon sanelemana koirat kulkee mukana ;)

Puolen vuoden periodille lienee mainittavimmat tulokset Flickan osalta ovat ROP, VSP ja PN sijoitukset pentuluokista useiden kilpakumppanien joukosta.
Limppu teki melkosen näyttävän paluun kehiin, tammikuussa mentiin Lahteen kokeilemaan onneamme. Varovainen toive oli saada se ensimmäinen ERI, koska nyt vihdoin Limppu on saanut vähän lihaa luiden päälle. (Limppuhan sai viime kesänä moitteita että on aivan liian laiha..)
No se ensimmäinen ERI irtosi helposti samalla kun sinistäkin nauhaa osattiin kehässä jakaa. Mutta varsinainen riemu repesi siinä vaiheessa kun Limppu meni parin kovan koiran ohi nuorten luokan voittoon! PN kehään mentiin sellaisen "meidät kätellään ensimmäisenä ulos" -tunteen kanssa, mutta tällä kertaa tunne olikin väärä, Limppu poimittiin jatkoon. Lopulta tuloksena siis ERI/1 PN4 varaSERT.
 

Seuraava koitos on parin viikon päästä Tampereella erikoistuomarilla. Tampereelle on ilmoitettu liki 40 cardia, joten kummoisia tuloksia ei sieltä "lähdetä hakemaan". Lähinnä painoarvo on arvostamamme erikoistuomarin kirjallisilla arvosteluilla. Meiltä lähtee peräti neljä koiraa - odotan jännityksen ja kauhun sekaisin tuntein näyttelyä.. yhden kerran aiemmin olen ollut liikkeellä "2 ihmistä ja 4 koiraa" kokoonpanolla ja se reissu meinasi olla lievästi fiasko, joten..

Mukaan on siis lähdössä Kalle ja Limppu nuorten luokkaan ja ensimmäiseen viralliseen näyttelyyn junnuihin menevät Aapo ja Flicka. Lisäksi kasvateistani ainakin Bobby on tulossa myös näytille.

 

Nyt pitää kyllä yrittää ryhdistäytyä blogikirjoittelun kanssa.. Joten treenikuulumisia odotellessa.. ;)