Siis niinku OIKEESTI.. tokihan höpöhöpö tottista tehdään viikottain, itseasiassa päivittäin, mutta niinku vakavampimieleinen treeni on hyvin ollut hukassa..

 

Tantta, vajaa 5v, apinoi koko rahan edestä ja varmisti ettei pääse enää mukaan kentälle ;)

Tantan kanssa tehtiin - tai siis yritettiin tehdä - luoksetuloa ja seuraamista.
PERUSASENTO: istuu poikittain edessäni.. kerta toisensa jälkeen.. ja Tantallehan on hiottu hyvä suora perusasento, josta ei ole enää tietoakaan.. kysymys kuuluukin johtuuko fysiologisista seikoista vai korvien välistä..?
LUOKSETULO : "nyt ei kyllä kerkee" - on liian kiire syödä lunta ja leikkiä korvatonta kakaraa..
Ja voi hyvänen aika sitä autossa oloa kun koira tajuaa että mennään kentälle.. ihan tais desibeliriskiraja ylittyä.. huudettu on aina, mutta nyt keitti napakasti yli. Taidamma jatkossakin tyytyä ihan vaan mielenvirkistystottistelemaan lähikentillä.. ja toki jälkihommat aloitetaan kunhan kevät jaksaa sulattaa tuon valkean moskan pois.

 

Limppu, 2v, oli AIVAN uskomaton!

Pakko myöntää etten muistanut miten uskomaton se temperamentin määrä tuossa koirassa olikaan. Ja yllätyin myös miten hyvin treenitauolle jätetyt puolitiehen opetetut asiat ovat hiotuneet itsekseen huippukuntoon!? Tästä lienee kiittäminen arkitottistelun kun ollaan tehty eri liikkeiden palasia ja treenattu ne pienet palikat viimeisen päälle.

Limpun kanssa otin parit luoksetulot, seuraamispätkät, liikkeestä maahanmenot ja kaukokäskyntapaisia. Luoksetuloissa riittää työtä sen suhteen ettei koira täräytä joka kerta päin..
 

Seuraamisen suhteen pitää pyrkiä harventamaan palkkausta ja vielä tiivistämään työskentelyä.
Liikkeestä maahanmeno on jotain aivan uskomatonta. TODELLA nopeasti liikkeestä maahan putoavaa koiraa joka myös jää sinne maahan hievahtamatta vaikka ohjaaja tanssisi ripaskaa - WAU!
Nyt pitää olla tarkkana ettei itse pilaa hyvää koiraa ;)

 

Flicka, about 11kk

Ensimmäisenä tehtävänä Flickalle jokseenkin vieraalla kentällä oli harjoitella leikkimistä ja kuulolla olemista.
Kun hyvä kenttäfiilis oli tavoitettu, otettiin ihan perusasentotreeniä, mikä ei ollutkaan ihan helppoa aluksi. En ole ilmeisesti koskaan istuttanut Flickaa lumisella alustalla, joten se oli "pikku"koiran mielestä järjenvastaista.
Kunhan yhteinen sävel löydettiin, tehtiin paikalla istumista, edestä sivulle pyöräytystä perusasentoon ja muuta pikkujuttua. Harjoiteltiin myös maahanmenoa lumisella alustalla, joka sekin vaati ensin pientä neuvottelua.

Paljon on työtä edessä tämän kanssa, mutta toisaalta tärkein ja kenties työläin osuus on kuitenkin jo takana, nimittäin on luotu kontakti ja vieläpä hyvä sellainen.

Flicka kävi myös eilen markkinahuumassa pyörähtämässä. Väkijoukko, erinäiset kävelysauvat ja -kepit, rollaattorit, lastenrattaat ym eivät aiheuttaneet MITÄÄN aristeluita. Flicka meni reippaana ja iloisena ihan kokoajan.