6.4. hallilla, Flicka (ja Tantta)
Ensimmäiset esteelliset liitotreenit PITKÄÄN aikaan.

F oli ihan ok. On sitä idiootimpiakin otuksia nähty. Paljoa se ei vielä osaa mutta vaikuttaa ihan hyvältä. Ensimmäinen tapaamani corgi jolla on selkeästi jonkun tapainen "korkeanpaikankammo". Puomilla vähän ahdistaa.
Tehtiin F:n kanssa yksittäisiä esteitä ja parin hypyn sarjaa.

AITA: 20cm korkeus, vaatii tarkkuutta hypyille viennissä, irtoaa huonosti toistaiseksi

PUTKI: on tehty PALJON putkea kotioloissa ihan pennusta lähtien. Joku tiltti iski eikä uskaltanut mennä putkeen. Olin lopenkyllästynyt taas täysin järjettömään apinointiin, joten otin riskin ja heitin koiran niskaperse otteella putkeen. Tämä ei tarvinnut tehdä kuin kerran ja nyt F karkaa putkeen jos silmä välttää.. että kovat traumat sai fyysisestä väkivallasta ;)

PUSSI: kangasta nostamalla aloitettu ensimmäiset suoritukset, menee hyvin

KEPIT: vähän yrittää välillä hakea jo oikean suuntaista suoritusta, mutta PITKÄ matka on itsenäiseen pujotteluun

PUOMI: kun "korkeanpaikankammo" selvisi, aloitettiin epäcorgimaiseen tapaan estesuorituksen pilkkominen ja ns. takaperin suorittaminen. Kontaktilla syödään namia.
 

Ja no se Tantta oli mukana, siitä nyt ei tartte mitään ruotia. Jalka on rikki ja pysyy rikki. Tämä oli vaan kokeilukerta että varmistin että Tantan liidot todellakin on liidetty.. jalka ei kestä niin se ei kestä..
MUTTA oli kyllä H*LVETIN upeeta mennä estevalmiin rataa lukevan täydellisesti ohjautuvan koiran kanssa ihan kunnon rataa.. mutta nyt katse nuorisoon ja tulevaisuuteen


12.4. hallilla, Flicka

Treenailut alkoi oikein lupaavasti, mutta sitten hallille tuli kriittisellä hetkellä muitakin, joten se niistä treeneistä.. en ala vaatia 11kk nulikalta keskittymiskykyä ja tarkkuutta tilanteessa jossa sitä ei vaan ole..

Tehtiin parin-kolmen hypyn sarjaa ja putkeen lähettämistä.

AITA: alkaa jo osua huomattavasti paremmin hypyille. Edelleen 20cm rimakorkeus joka tässä vaiheessa täysin riittävä.

PUTKI: menee suoraa ja mutkaa, osaa jo kivasti hakea putkea ja irrota sinne. Osaa näemä juttuja kunhan alkaa vaan niitä muistella.

Vain pienen pieni hetki kerettiin treeniä ennen häiriötä. Vähän käytiin kans puomin alasmenolla syömässä nameja.

 

16.4. hallilla, Flicka

Operaatio pitäisikö sitä nyt oikeasti harjoitella ne esteet eikä ahnehtia vaan ratapätkää ;)

AITA: irtoaa jo hyvin. Kokeilin rimojen nostoa. Irtohyppyä menee kolmivitostakin vaivatta. Ei siis ryysi edes korkeita rimoja alas. Saisi hypätä hieman säästävämmin. Kun rimat 20, niin koira hyppii mielestään ainakin kolmivitosia ;)
Jos vaatii lisää etenemisvauhtia, niin tarkkuutta tulee hyppykorkeuteen, mutta jos yhtään hitaammin vie esteelle, roiskii tarpeettoman korkealta. No parempi näin kuin rimoja päin hyppivä koira, niitäkin kun on ollut..

PUTKI: irtoaa myös putkeen. Meinaa itseasiassa välillä karkailla putkeen. Menee ihan minkälaista putkea vaan, niin mutkalle ja pitkäksi ei putkea saa etteikö tämä pinkoisi sitä täysillä läpi. Ei myöskään arastele erilaisia putkia. Nyt treenattu umpivärisellä ja osittain kirkkaalla putkella.

PUSSI: menee pussiin hyvin. Tasan kaksi kertaa kerkesin alkaa laskea kangasta koiran päälle kun tänään pinkaisi niin nopeasti pussista läpi etten kerennyt edes kangasta nostamaan!? AIVAN uskomaton elukka! Ja luulin ensimmäistä kertaa vahingoksi ja testasin uudestaan että tuleeko se pussistä läpi ja sehän tuli. Oikein pujahti tehokkasti kankaan alta.

KEPIT: käsiohjausta vaatii PALJON. Kunhan oma piha vähän kuivahtaa, pistetään sinne myös omat kepit pystyyn ja tehostetaan keppitreeniä. Toistaiseksi kuitenkin treenimäärään verrattuna menee jo TOSI kivasti.

PUOMI: viime treenikerralla aloin pilkkoa suoritusta osiin. Nyt ollaan päästy puomin tasaisen osan ja laskevan osan paikkeille, josta siis lähtee suorittamaan alasmenoa ja kontaktia reippaasti. Myös koko puomia ollaan kokeiltu muutaman kerran, mutta ylösmenon puolivälissä alkaa edelleen huojua ja pyrkii esteeltä syliin. Jatketaan esteen loppuosan suoritusta edelleen. Tarkoitus on muuten opettaa juoksukontaktit. Saas nähdä miten loppuviimein käy. Agicorgeistani: Limpulle on opetettu on-off targetilla (siitä en kyllä tiedä osaako se enää näin pitkän tauon jälkeen..) ¤ Tantta haki "pinta" käskyllä ¤ Iida teki juoksukontaktit, tarvittaessa jos meinasi alkaa lennellä, hidasti "pinta" käskyllä.

RATAA: aitoja, putkia ja pussi kieputtelu tehty. Useimmiten 2-4 estettä, mutta loppuratana tehtiin 6 estettä pitäen sisällään 2 x putki, pussi ja 3 x aita ja vähän muotoakin oli, mutta ei varsinaista suunnan vaihdosta.

Lisäksi treenittiin tokon seuraamista. Aika kivasti menee jo, voi jopa yrittää 90 astetta kääntyäkin ja koira tulee suurinpiirtein oikeassa paikassa mukana ;)


Huomenna lauantaina käydään leikkimässä näyttelyleikkejä Sysmän ryhmiksessä ja reilun viikon päästä käydään hakemassa kovilääkäriltä pienet kännit ja katsotaan mistä on pieni Flicka tehty ;)

Ehkä oikein hyvällä tuurilla ensi viikolla loppuviikosta saisi jo Limppuakin mukaan hallille. Ei enää paljoa tiputtele - sillähän on siis juoksut.. mutta voi olla että vielä ensi viikko menee kotona, mutta heti kun mahdollista, Limppu palaa treeneihin ja oikein tehotreenit aloitetaankin.

Varovainen tavoite olisi tänä vuonna päästä kisaamaan Limpun kanssa. Riippuu nyt olennaisesti miten hyvin tuo muistaa aiemmin opetetut jutut. Tietysti jos joudutaan kaikki opettelemaan alusta, niin kyllähän se kestää.. mutta pitää nyt toivoa parata ja uskoa että ei ole opit Iisalmeen jääneet. Siellähän Limppu oli jo melko mukava menijä.